El Solsonès (amb 13.313 habitants el 2016) és una comarca del Prepirineu, en la qual es compaginen els camps de cultiu amb les grans extensions de boscos i els paratges d’alta muntanya amb un gran contrast de paisatges.

Té quinze municipis però només sis nuclis de població, ja que la major part del territori està format per masies disseminades, algunes de les quals són bells exemples de les construccions característiques de la Catalunya rural dels segles XV al XVIII.

Per aquest motiu el Solsonès ha estat denominada “la comarca de les mil masies”. Ofereix la possibilitat de practicar esports o descobrir les joies del romànic, el gòtic, del barroc, el modernisme o del neolític, en els racons més insospitats. Aquest conjunt forma part d’un paisatge on l’home ha sabut trobar l’equilibri entre ell i la terra que treballa. Aquesta comarca té a la seva disposició establiments turístics com hotels, cases de turisme rural, apartaments turístics, càmpings, albergs i refugis, i per als més petits, cases de colònies o granges escola, on passar uns dies lluny de la pressa de les grans ciutats.


El Solsonès (con 13.313 habitantes en 2016) es una comarca del Prepirineo, en la que se compaginan los campos de cultivo con las grandes extensiones de bosques y los parajes de alta montaña con un gran contraste de paisajes.

Tiene quince municipios pero solamente seis núcleos de población, ya que la mayor parte del territorio está formado por masías diseminadas, algunas de las cuales son bellos ejemplos de las construcciones características de la Cataluña rural de los siglos XV al XVIII.

Por este motivo El Solsonès ha sido denominada “la comarca de las mil masías”. Ofrece la posibilidad de practicar deportes o descubrir las joyas del románico, el gótico, del barroco, el modernismo o el neolítico, en los rincones más insospechados. Este conjunto forma parte de un paisaje donde el hombre ha sabido encontrar el equilibrio entre él y la tierra que trabaja. Esta comarca tiene a su disposición establecimientos turísticos como hoteles, casas de turismo rural, apartamentos  turísticos, campings, albergues y refugios, y para los más pequeños, casas de colonias o granjas escuela, donde pasar unos días lejos de la prisa de las grandes ciudades.